F4F Alkmaar Stranddag friend4friend

That’s what friends are for

Beter dan de friend4friend deelnemers kunnen we het niet. Vertellen hoe leuk, leerzaam en goed het is om mee te doen met friend4friend. Tijdens de gezellige Duindag van Friend4friend Alkmaar vroegen we ze waarom ze mee deden met friend4friend en noteerden we de volgende quote’s, blij mee!

Deelnemer uit Nederland
“Tijdens mijn zoektocht naar vrijwilligerswerk kwam ik Friend4friend tegen. Ik las dat het een project is waarbij je je wereldbeeld verrijkt, nieuwe mensen leert kennen en anderen kunt helpen. Precies waar ik naar op zoek was. Het bevalt me prima, de begeleiders zijn erg vriendelijk en hebben mij al snel aan een buddy kunnen koppelen. Mijn buddy en ik hebben elkaar in die korte tijd dat we elkaar kennen al heel veel lol met elkaar gehad en ik kijk uit naar het moois dat wij de komende maanden nog samen gaan beleven!”

Deelnemer uit Colombia
“Ik doe mee aan dit project omdat ik op zoek was naar mijn nieuwe leven in Nederland. Dit project is belangrijk voor mij, ik leer zo meer over de Nederlandse cultuur, leer andere mensen kennen en kan ook anderen helpen. Ik ben in korte tijd begeleid om een buddy te vinden en in de hele groep geintegreerd te worden.”

Deelnemer uit Egypte
“Ik doe mee aan dit project omdat ik meer contacten wil en nieuwe vrienden wil maken. En tot nu toe heb ik een geweldige ervaring met jullie en zeker met mijn buddy en Nicole van de Friend4friend organisatie.”

Deelnemer uit Nederland
Ik doe mee aan dit project omdat ik me graag maatschappelijk wilde inzetten. Daarnaast leek het me leuk en interessant om iemand met een andere cultuur te leren kennen. Ik doen nog maar kort mee maar tot nu toe vind ik het erg leuk! Ondanks dat we heel verschillend zijn zagen we al snel overeenkomsten. We kijken bijvoorbeeld allebei Bollywood films. Ik vond ook de ontmoeting met de andere duo’s heel gezellig!”

Meedoen met friend4friend
Ben je tussen 16 en 30 jaar oud, Nederlands of een statushouder, en lijkt het je leuk om vrienden te maken, samen leuke dingen te doen, Nederlands te leren en ook wat vrijwilligerswerkervaring op te doen? Klik dan hier voor de friend4friend coördinator bij jouw in de buurt.