IMG 2333

Wat is jouw droom?

Bijzondere matches tijdens voorstelling ‘The Bright Side of Life’ in Amstelveen

“Ik wil graag lesgeven aan kinderen”
“Mijn droom is om taarten te bakken en te verkopen”
” Ik start een eigen bedrijf in duurzame energie en ik wil in contact komen met mogelijke financiers”
” Mijn droom is om jongeren zoals ik uit de criminaliteit te houden, door te zorgen dat kunnen sporten”

IMG 20200201 WA0001
Foto: Arjan Broek Photography

Deze dromen deelden Amstelveense jongeren afgelopen dinsdagavond. De meeste van hen hebben een vluchtelingenachtergrond. Buddyproject friend4friend had een groep enthousiaste jonge Nederlanders & nieuwkomers samengebracht voor de voorstelling ‘Bright Side of Life’ in P60. In de voorstelling vertelt acteur en theatermaker Bright O. Richards van New Dutch Connections over zijn vlucht uit Liberia en hoe het hem uiteindelijk lukte om van Nederland zijn nieuwe thuis te maken. Wat heeft hem daarin geholpen?

Een overwachte vraag

Bright woonde nog in het asielzoekerscentrum toen iemand hem vroeg: wat is jouw droom? Wat wil je graag doen met je leven? Een onverwachte vraag voor hem. Iedereen vroeg altijd naar zijn verleden, waar hij vandaan kwam. Nooit naar zijn toekomst.

‘Ik? Ik heb geen verblijfsvergunning, ik heb geen leven.’ Maar de vraagsteller nam er geen genoegen mee. Bright wilde acteren, en de vraagsteller regelde voor hem een auditie bij de theaterschool. Hij werd aangenomen.

IMG 20200201 WA0006
Foto: Arjan Broek Photography

De vraag die hemzelf zo heeft geholpen stelt hij nu aan zijn bezoekers. Wat is jouw droom? En aan het einde van de voorstelling vraagt hij het publiek: wie kan helpen met het waarmaken van deze dromen?

  • Iemand wilde taalmaatje zijn om de dame van de taarten klaar te stomen voor een bakkersopleiding.
  • Iemand had connecties met start-up-investeerders.
  • Iemand was goed bekend met jongerenwerk.
  • Iemand werkte in het onderwijs, en ook de Amstelveense wethouder Marijn van Ballegooijen, die de voorstelling opende, bood zijn hulp aan aan de toekomstige docente.

“Jullie gaan samen theedrinken” zei Bright na elke match. Zo eenvoudig kan het soms zijn.

IMG 2314

Nieuwsgierig naar de voorstelling ‘The Bright Side of Life’?

friendf4friend organiseerde deze voorstelling in Amstelveen en in Hoofddorp, in het kader van hun buddyproject. friend4friend koppelt jonge nieuwkomers aan jonge Nederlanders om in duo’s aan de slag te gaan voor de samenleving. Ben je tussen de 18-30 jaar en woon je in Amstelveen, Aalsmeer of Haarlemmermeer, dan kun je meedoen! Kijk op friend4friend.nl