Bright Culturele Zondag

Voorstelling

The Bright Side of Life

friend4friend nodigt je uit voor The Bright Side of Life, een komische en confronterende muzikale voorstelling, over een acteur (Bright O. Richards) die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. In Nederland zoekt hij opnieuw zijn plek. Het is een voorstelling voor en door vluchtelingen, en tegelijk is het een matchmakingsevent waarin vluchtelingen anderen ontmoeten, die hun netwerk openstellen. The Bright Side of Life is een lichte én ontroerende avond met aangrijpende live muziek van Oleg Fateev.

Kom ook!

Maandag 27 januari 2020

Kleine zaal De Meerse, Hoofddorp.

Voorprogramma: bijeenkomst met jongeren 18.00 – 20.00 uur

Voorstelling: 20.00 – 22.00 uur

Dinsdag 11 februari 2020

Grote zaal P60, Amstelveen.

Voorprogramma: bijeenkomst met jongeren 18.00 – 20.00 uur

Voorstelling: 20.00 – 22.00 uur

Let op: vrijkaartjes!

Ben je tussen de 18 en 30 jaar, woon je in de buurt en denk je dat friend4friend iets voor jou is? Kom dan naar de info-bijeenkomst voorafgaand aan de voorstelling. Om 18.00 uur dan is er een maaltijd, vertellen we je alles over friend4friend en kun je ook andere jongeren ontmoeten. Voor jou zijn er vrijkaarten beschikbaar! 

Hoe kom ik aan vrijkaarten?

Meld je aan voor de info-bijeenkomst + voorstelling bij:
Sofie voor De Meerse, Hoofddorp: sofie@friend4friend.nl / 06 41 02 36 77
Ewoud voor P60, Amstelveen: ewoud@friend4friend.nl / 06 42 80 74 84

Over friend4friend

Ben je nieuw, of kom je juist hier vandaan? friendf4friend koppelt jonge nieuwkomers aan jonge Nederlanders om in duo’s aan de slag te gaan voor de samenleving. Voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar die zin hebben om een paar uur in de week samen met een buddy iets leuks en zinnigs te doen.  

The Bright Side of Life is een voorstelling voor en door vluchtelingen en het is meer dan dat. Het is een matchmakingsevent waarin vluchtelingen zichzelf kunnen laten zien. Waarin ze anderen ontmoeten, die hun netwerk openstellen. Hierdoor kunnen deze vluchtelingen zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak ontwikkelen.

Theatermaker: Bright Richards

Bright O. Richards – acteur, schrijver, theatermaker en ondernemer – is gevlucht uit de burgeroorlog in Liberia en kwam in 1991 naar Nederland. Hier speelde hij in diverse producties en bij verschillende gezelschappen, waaronder het Ro theater. Met zijn stichting New Dutch Connections zet hij het theater in als voertuig om vluchtelingen een netwerk te bieden.

Hij vertelt: “In The Bright Side of Life vertel ik over hoe ik zelf ben geholpen en hoe ik heb geleerd om opnieuw in mezelf te geloven als theatermaker, als ondernemer. De voorstelling is een laagdrempelige manier voor het publiek, ofwel de samenleving om kennis te maken met andere, nieuwe deelnemers van die samenleving. Het publiek is hier geen anonieme groep, aan de ene kant is er de vluchteling op zoek naar hulp en aan de andere kant is er de “changemaker”, dit kan een medewerker van een bedrijf zijn of een particulier.”

Want zoals Bright Richards uit ervaring weet, komt een kennismaking en uitwisseling niet zomaar tot stand: “De voorstelling is een moment en een dag waarop nieuwe verbindingen worden aangegaan”.

In het nieuws

The Bright Side of Life werd gekozen in de selectie van Het Theaterfestival 2018: “Indrukwekkend…. Mooi is ook hoe hij een parallel trekt tussen zijn eigen vlucht en de grotere bewegingen die er in de wereld gaande zijn”.

“Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.”

– Theaterkrant ****

“The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.”

– NRC